Чи можна приготувати заморожену картоплю?

Якщо ж бульби перебували на морозі тривалий час, то після розморожування вони швидко стають млявими, починають гнити. Тому розморожують їх лише за необхідності. Морозиво картопля, незважаючи на незвичайний смак, цілком їстівна та поживна.

Розморожувати картоплю не потрібно. Співвідношення картоплі і олії має бути 1:10 і одна порція картоплі не може бути обсмажена двічі. Температура олії не повинна бути нижчою за 175-190 градусів, а після приготування картопля необхідно відразу подавати, попередньо посоливши.

Секрет у тому, що після заморожування картопля смажиться м'якою всередині і з хрусткою скоринкою. Крижана кірка, що утворила після заморозки, не дасть серцевині швидко висохнути, а скоринка добре просмажиться, так як зайва волога піде в перші секунди смаження.

Related Posts