Температура має значення Слідкуйте, щоб коньяк зберігався при температурі не нижче 5 і не вище 22 градусів за Цельсієм. Найкраще використовувати підвальне приміщення або холодильник для вина, але звичайний холодильник теж підійде, якщо в ньому є зона з температурним режимом, зазначеним раніше.
Як і коньяк з віскі, його слід тримати в прохолодному темному місці, але не в холодильнику або морозилці. Під дією високих чи низьких температур кристалізується цукор, що утворює осад на дні.
За правилами зберігання бутильований коньяк необхідно зберігати суворо у вертикальному становищіінакше коньяк вступає в реакцію з корковою пробкою та вбирає її запах та смак.
Коньяк прийнято подавати кімнатної температури. Чарку злегка підігрівають у руці, тому оптимальна температура для дегустації – 20-25 °. Коньяк не п'ють охолодженим, так як низька температура позбавляє напій можливості розкрити свій аромат.