Чи можна їсти ягоди лимонника китайського?

У натуральному вигляді ягоди лимонника не вживають, оскільки смак у них кислий і терпкий. Їх сушать, використовують для приготування компоту, соку, морсу, сиропу, вина, варення, джему, мармеладу.

Китайський лимонник стимулює роботу нервової системи, тому має деякі протипоказання. Не можна вживати плоди за вагітності, безсоння, гіпертонії, епілепсії, надмірної збудливості, підвищеної шлункової секреції, гострих інфекційних захворювань.

У кулінарії ягоди лимонника використовують у приготуванні вин, напоїв, варення, начинок для пиріжків. Плоди лимонника містять багато органічних кислот (лимонну, яблучну, винну), тонізувальні речовини, цукри, фарбувальні речовини. Насіння містить жирну олію.

З ягід лимонника варять варення, готують джем, соус, желе, начинку для цукерок, безалкогольні напої, настоянку. до звичайного чаю для підняття тонусу. відвар – по 1 столовій ложці 2 рази на день.

Related Posts