Худнем людям можна з'їсти макарони при дієті, які мають глікемічний індекс менше 50. Якщо цей показник буде більшим, це означає, що після споживання макаронних виробів підвищиться рівень цукру в крові: підшлункова залоза вироблятиме багато інсуліну.Nov 7, 2018
Дієтологами давно авторитетно встановлено, що є макарони без шкоди для своєї фігури можливо. У складі макаронних виробів практично відсутні жири та калорійність порції макаронів невелика – до 200 калорій.
Макарони, всупереч усталеній думці, вкрай корисні, якщо виконані з твердих сортів пшениці. Їх рекомендують їсти людям, які стежать за вагою, оскільки у складі макарон містяться саме складні вуглеводи. Вони не збільшують рівень глюкози та повільно засвоюються, забезпечуючи відчуття ситості на довгий час.
Тому пасту краще вживати у першій половині дня і не частіше двох-трьох разів на тиждень, враховуючи загальну калорійність. Вага порції не повинна бути більшою за 200 грамів, а її калорійність – не перевищувати 250 Ккал.