Чи можна їсти мойву цілком?

Мойва вважається різновидом корюшки, відноситься до сімейства лососевих, хоча і поступається за розмірами іншим представникам. Довжина її тіла може досягати 22 см. У кулінарії мойва цінується за те, що її можна не обробляти і не потрошити, а також ніжне жирне м'ясо. Їсти її можна цілком, разом із головою та хвостом.

Також не рекомендується їсти мойву з головою, плавцями та кістками, так як вони накопичують у собі максимальну кількість шкідливих речовин. Крім того, купувати мойву слід лише у спеціалізованих магазинах». Як правильно зберігати цю рибу?

Завдяки фосфору та вмісту великої кількості вітамінів та мікроелементів, вживання мойви благотворно впливає на мозок і навіть запобігає появі старечого недоумства. Риба здатна знизити вміст цукру в крові, покращити вироблення інсуліну, тому вона корисна при цукровому діабеті.

Луска на мойве відсутня, тому видаляти шкіру не потрібно. Відріжте ножем голову та всі плавці. На цьому етапі чищення у багатьох закінчується. При такому способі чищення ікра риби залишається всередині і риба після смаження буде ніжнішою.

Related Posts