Чи можна їсти креветки в панцирі?

Після очищення креветок зазвичай залишається багато непотрібних частин, а саме панцир та голова. Виявляється, їх не варто позбуватися. Вони самі можуть стати непоганими ласощами.Oct 5, 2016

Хітін, з якого складається панцир креветок, відноситься до вуглеводів, що важко засвоюються. У непереробленому вигляді грубі частки панцира можуть пошкодити стінки та кишечника. Так що краще заздалегідь почаклувати над креветковим панцирем так, щоб шлунку потім було легше.

Як є креветки

  1. Однією рукою візьміть креветку за голову, розгорнувши при цьому тушку черевом догори.
  2. Видаліть лапки (у лапках може бути ікра, вона також їстівна, як і м'ясо).
  3. Відірвіть голову і стягніть панцир за хвіст. …
  4. У ваших руках має залишитися ніжно-рожевий шматочок м'яса, приємного апетиту!

У панцирі креветок міститься астаксантин, який має потужні антиоксидантні властивості. Речовина захищає організм від вільних радикалів, перешкоджає утворенню ракових клітин, уповільнює процес старіння. Хітін не дає всмоктуватись жирам. Продукт протипоказаний за індивідуальної непереносимості.

Related Posts