Підходить тим, хто має цукровий діабет, тому що нормалізує рівень цукру в крові. Дієтологи рекомендують готувати страви з полби, оскільки вона покращує роботу органів травлення. Підійде вона і тим, хто хоче знизити вагу, бо полба дає почуття ситості, яке зберігається на тривалий час.
Є чи шкода Полби для здоров'я? Від вживання Полби багато користі, але є і шкода для організму для людей з індивідуальною алергією на якийсь компонент, а також з целіакією чи непереносимістю глютена.
Рис, пшоно і манка Ці три крупи також мають високий глікемічний індекс, отже діабетикам вони протипоказані.
Вона здатна контролювати рівень глюкози у крові. Завдяки цьому знижується ризик розвитку діабетуА тим, хто вже страждає від цього захворювання, простіше контролювати рівень цукру. По-науковому — просо, у побуті — пшоно.