Чи можна їсти діоксид титану?

Грунтуючись на цьому, експерти EFSA більше не можуть розглядати діоксид титану як безпечний при вживанні. Це означає, що для E171 не можна встановити допустимий денний рівень споживання. May 8, 2021

Перші досліди підтвердили, що вдихання часток діоксиду титану може спричинити онкологію. З ініціативи Франції в 2017 року Європейське агентство з хімікатів (ECHA) визнало діоксид титану можливим канцерогеном людини при його вдиханні (група 2 класифікації канцерогенності.

Було встановлено, що діоксид титану посилює окисний процес в організмі і призводить до запальних реакцій, що може стати причиною, наприклад, багатьох хронічних захворювань кишківника (до аналогічних висновків у 2020 році дійшли вчені з Массачусетського університету).

Чому забороняють діоксид титану в ЄС з 2022 року 14 січня 2022 року Єврокомісія ухвалила Регламент, який забороняє використання діоксиду титану як барвника у харчовій промисловості через можливу шкоду здоров'ю.

Related Posts