Як ферментувати листя чаю?

Листя бажано в'ялити 10-12 годин при температурі повітря від 20 до 25 градусів та вологості близько 70%. Потім потрібно подрібнити їх у м'ясорубці, так можна отримати гранульований чай. Періодично можна перемішувати, щоб захистити від зайвого пересихання. Jan 13, 2022

Ферментація трав допомагає посилити смак, міцність та аромат чаю. Від способу ферментації залежатиме і смак напою. Ферментувати можна трави (кіпрів, звіробій, материнка, кропива, манжетка, лохина, полуниця) та листя дерев (яблуня, вишня, смородина, кизил, айва, черемха, ліщина, слива).

У процесі скручування під впливом температури, кисню, вологи та механічних маніпуляцій з листя виділяється чайний сік – ферменти та поліфеноли. Якщо помістити сировину у відповідні температурні умови, сік починає блукати, внаслідок чого чай ферментується (Окислюється).

Вишуканого чаю не вийде при ферментації м'яти, меліси, материнки, котовника, лабазника, вересу, зубрівки, ріпака, листя смородини. Ферментація — процес безперервний, і певному етапі його треба зупинити.

Related Posts