Більше двох днів можна зберігати бездрожжеве тісто для піци, млинці на кефірі, пісочне та листкове тісто. Добре зберігається будь-яке дріжджове тісто, якщо не було додано солодких компонентів. Якщо ви готуєте млинці, то заготівлю в холодильнику можна зберігати цілих 7 днів.
Вихід є – можна, можливо зробити заготовки для страв заздалегідь. Наприклад, замісити про запас тісто: дріжджове, листкове, пісочне або для піци.
Згідно з державним стандартом сире тісто можна тримати на полиці холодильника від 9 до 36 години. Точний час залежить від виду продукту або його складових. Перш ніж покласти напівфабрикат на полицю, слід дізнатися, як правильно зберігати тісто в холодильнику.
Якщо тісто тільки трохи збільшилося в розмірі, можете сміливо прибирати його в холодильник на 3 – 4 години, а потім приступати до оброблення та випікання. Після 100% вистоювання тіста не рекомендується прибирати його в холодильник на зберігання.