Скільки вітаміну С у чашці шипшини?

Кількісне визначення аскорбінової кислоти. У ході розрахунків з'ясовано, що в одній склянці настою шипшини витриманого 30 хвилин міститься 0,026г вітаміну С. 1 склянка настою (250 мл)=0,026 г (вітамін С).10-Nov-2015

Така різнобічна дія притаманна йому завдяки багатому хімічному складу. У плодах шипшини міститься у 100 разів більше вітаміну C, ніж у яблуках: 800 мг на 100 г.

Харчова цінність та хімічний склад "Шипшина суха".

НутрієнтКількість% від норми 100 г
бета Каротін4.9 мг98%
Вітамін В1, тіамін0.07 мг4.7%
Вітамін В2, рибофлавін0.3 мг16.7%
Вітамін C, аскорбінова1000 мг1111.1%

У 100 г свіжих плодів шипшини в середньому 650 міліграм аскорбінової кислоти. Це у 3,5 рази більше, ніж у чорній смородині, та у 12 разів більше, ніж у м'якоті лимона.

Related Posts