Кількісне визначення аскорбінової кислоти. У ході розрахунків з'ясовано, що в одній склянці настою шипшини витриманого 30 хвилин міститься 0,026г вітаміну С. 1 склянка настою (250 мл)=0,026 г (вітамін С).10-Nov-2015
Така різнобічна дія притаманна йому завдяки багатому хімічному складу. У плодах шипшини міститься у 100 разів більше вітаміну C, ніж у яблуках: 800 мг на 100 г.
Харчова цінність та хімічний склад "Шипшина суха".
Нутрієнт | Кількість | % від норми 100 г |
---|---|---|
бета Каротін | 4.9 мг | 98% |
Вітамін В1, тіамін | 0.07 мг | 4.7% |
Вітамін В2, рибофлавін | 0.3 мг | 16.7% |
Вітамін C, аскорбінова | 1000 мг | 1111.1% |
У 100 г свіжих плодів шипшини в середньому 650 міліграм аскорбінової кислоти. Це у 3,5 рази більше, ніж у чорній смородині, та у 12 разів більше, ніж у м'якоті лимона.