Чи можна пити вино, яке довго стояло?

Загалом, як кажуть експерти, вино можна спокійно пити, не побоюючись за його смак через 2-5 днів після відкриття. І зберігати його потрібно в прохолодному і темному місці, щоб уповільнити хімічні процеси. Після відкриття пляшки, залишки вина можна перелити в меншу ємність, щоб було менше простору для кисню.10 Jun 2021

Нічого небезпечного або шкідливого для здоров’я з відкритим вином не трапляється. Воно просто стає нецікавим, втрачаючи все, за що ми платили: аромати, смак, бульбашки (у ігристих). Далі можливе оцтове скисання, але не скоро, причому в результаті – цілком харчовий продукт, винний оцет.

Відкриту пляшку білого вина краще зберігати не більше двох-трьох днів, а червоного – не більше п’яти. Для того щоб уповільнити процес окислення, використовуйте вакуумні помпи – спеціальні пристосування, за допомогою яких із відкритої пляшки можна відкачати повітря.

Вино п’ють і після закінчення гарантійного терміну, при правильному зберіганні воно не зіпсується, але може змінити органолептичні властивості. Наприклад, з’явиться осад або зміниться відтінок. Для багатьох елітних вин подібна трансформація навіть бажана, мовою виноробів це називається “старінням”.

Related Posts