Чому не можна їсти конину?

Конина не є для іудеїв кошерною їжею, оскільки у коней немає роздвоєних копит, і вони не жуйні тварини. Російські старообрядці також не їдять конину. Конина табуйована серед циган по всьому світу.

З обережністю слід їсти бульйон із кінського м’яса, бо він здатний викликати діарею та інші травні розлади. Навіть здоровим людям не варто зловживати стравами з конини, що може разом із користю принести і шкоду – спровокувати розвиток подагри, викликати порушення в серцевій діяльності.

Деякі вчені стверджують, що вживання конини (м’ясо коня) в їжу небажане. Такої думки дотримувалися Імам Малік і вчені малікітського мазхабу: Абу Ханіфа, Аль-Аузаї та Абу Убайда. Як доказ вони наводять те, що Аллаг у Корані згадав коня тільки як тварину для верхової їзди.

Конина – це джерело вітамінів, корисних мінералів і амінокислот. Кінське м’ясо вживають діабетики, воно сприяє роботі жовчного міхура. Завдяки тому, що конина регулює рівень цукру в крові, вона рекомендована до вживання людям, які страждають на діабет.

Related Posts